Kunst van de Dag

Op de sterfdag van Carel Fabritius, is het werk van Jans Muskee “Ten Twelve” gekozen als kunst van de dag. Een passende keuze uit de hommages aan Fabritius en het Puttertje, van 19 oktober – 31 januari te zien in kasteel Keukenhof.

Op www.dehommage.nl lees je de toelichting van Jans Muskee:

“Carel Fabritius overleed op 32 jarige leeftijd aan de gevolgen van de grote ontploffing in Delft in 1654. Het Puttertje had hij net daarvoor geschilderd.
Stel, op het moment van de brand verschijnt de duivel aan Carel en doet hem een voorstel: “je sterft en het Puttertje zal je eeuwige roem bezorgen of je blijft leven en het Puttertje zal in vlammen opgaan”. Wat zou hij gekozen hebben?”

Op www.galeries.nl de motivatie voor deze Kunst van de Dag van Benno Tutein Nolthenius

Kunst van de Dag 12-10-2014